Wimperextensions

Je wilt mooie en lange wimpers die je ogen doen stralen? Dan zijn wimperextensions echt wat voor jou. Je kan elke dag nepwimpers plakken of elke mascara die bestaat proberen. Niks zal hetzelfde effect hebben als het laten zetten van wimperextensions.

Waarom wimperextensions?

Wimperextensions verlengen je huidige wimpers en geven je een mooie, lange en volle blik. Je ziet direct een verschil in je wimpers en ze blijven een aantal weken zitten. Daarnaast kan je met wimperextensions alles doen wat je ook zonder wimperextensions doet. Zwemmen, sporten, slapen. Ongeacht de activiteit zitten je wimpers altijd goed. Dus ook na die wilde stapavond of voor die vroege afspraak op kantoor.

Wat zijn wimperextensions?

Wimperextensions zijn wimperhaartjes die op je eigen wimperharen worden geplakt. Per wimper worden er één of meerdere wimperhaartjes op jouw wimpers geplakt. Hoeveel wimperharen er op je wimpers worden geplakt hangt af van de volheid van de blik die je nastreeft. Uiteraard hoe meer wimperhaartjes er op één wimper wordt geplakt hoe zwaarder je je wimper belast.

Hoe werkt het laten zetten van wimperextensions?

De wimperhaartjes worden zoals gezegd geplakt op je eigen wimpers. Dit gebeurt haartje voor haartje. De wimperstylisten gebruiken hiervoor een speciale wimperlijm. Deze is niet schadelijk voor je ogen of je wimpers. Wel bestaat er kans op een allergische reactie. Dit kan eenvoudig verholpen worden door het verwijderen van de wimperextensions door de wimperstyliste. Doe dit vooral niet zelf. De allergische reactie is een reactie op een bestandsdeel in de lijm. Het zou goed kunnen dat bij een lijm van een ander merk er geen problemen zijn.

Wimperextensions laten zetten

Bij aankomst in de schoonheidssalon worden de mogelijkheden van het laten zetten van wimperextensions besproken. Wat wil je bereiken? Wil je meer volume, wil je een natuurlijke uitstraling, wat voor krul wil je in je wimpers? Dit zijn belangrijke keuzes die vooraf gemaakt moeten worden. Na de keuze voor de juiste wimpers gaat de wimperstyliste aan de slag. Je neemt plaats in de behandelstoel en onder je ogen wordt een soort sticker geplakt ter bescherming. Dit voorkomt dat je wimpers niet vast gaan zitten aan je onderste wimpers.

De behandeling neemt zo’n uur tot anderhalf uur in beslag. Tijdens de behandeling houdt je je ogen gesloten en lig je zo stil mogelijk. De wimperstyliste plakt op elke wimper het afgesproken aantal wimperhaartjes. Nadat alle wimperhaartjes geplakt zijn bekijk je het resultaat en bij tevredenheid verlaat je de schoonheidssalon.

Hoe verzorg je je wimperextensions?

Na je behandeling mag je de eerste 24 uur niet douchen, zwemmen, de sauna in of in een Turks stoombad. Daarna kan dit uiteraard wel gewoon. Borstel elke ochtend je wimpers op een rustige manier en niet te lang. Je wilt alleen de loszittende wimpers verwijderen. Dus zeker niet trekken aan of wrijven in de wimpers. Wanneer je extensions hebt gebruik je geen reinigingsproducten met olie erin en alleen mascara op waterbasis.

Welke producten gebruik je dan wel?

Het advies is om producten, zoals mascara, te gebruiken van hetzelfde merk als de wimpers van de extensions. Gebruik tevens een foam reinigings remover voor de ogen.

Doet het laten zetten van wimperextensions pijn?

Het laten zetten van wimperverlengingen is pijnloos. De lijm plakt de haartjes aan elkaar en dat maakt het pijnloos. Heb je tijdens of na het laten zetten van wimperextensions wel pijn? Raadpleeg dan direct de wimperstyliste. Het kan een allergische reactie zijn op de lijm. Wimperstylistes kunnen je wimperextensions verwijderen zonder dat je je eigen wimpers verliest. Het is belangrijk om te begrijpen dat je onder geen beding pijn mag ondervinden van het laten zetten of dragen van wimperextensions.

Wat kost het om wimperextensions te laten zetten?

De kosten voor het laten zetten van wimperextensions ligt aan het type wimperverlenging dat je wilt laten zetten. Voor een nieuwe set betaal je € 50 als je kiest voor one by one wimperextensions. Als je kiest voor Russian Volume wimpers dan kost een nieuwe set € 60. De Russian Volume Wimperextensions zorgen voor meer volume dan je van nature hebt. Afhankelijk van hoe snel je je wimpers laat opvullen bepaalt wat de prijs van het opvullen is.

Waarom moet je je wimperextensions laten opvullen?

Je wimpers groeien net als het haar op je hoofd of op je lichaam. Ook vallen je wimpers eens in de 6 tot 8 weken uit. Dit een natuurlijk proces. De wimpercyclus duurt van uitval tot volledige groei 6 tot 8 weken. Aangezien je wimpers niet allemaal dezelfde groeicyclus doormaken doet je volledige wimper er 9 tot 12 weken over om alle wimperhaartjes te vervangen. Aangezien je wimperharen dus uitvallen en opnieuw groeien heeft dit ook invloed op jouw extensions. Deze zitten immers aan jouw wimpers vastgeplakt. Daarom moet je eens in de zoveel tijd je wimpers laten opvullen. De meeste vrouwen doen dit na 2 of 3 weken.

Breken mijn wimpers af bij het gebruik van wimperextenions?

Het is belangrijk om te weten dat wimperextensions je eigen wimpers niet beschadigen. Echter zijn er wel verhalen van wimpers waar dit gebeurt is. Het gebruik van teveel lijm, teveel wrijven of trekken aan de wimpers, of het zelfstandig verwijderen van extenions kunnen zorgen voor het afbreken van je wimpers. Helaas gebeurt dit weleens bij wimpestylistes zonder opleiding of die onvoldoende de tijd nemen voor het aanbrengen van extensions. Zorg er daarom voor dat je altijd recensies leest en bekijkt of ze een diploma hebben alvorens je een afspraak maakt bij een wimperstyliste.

Maak een afspraak

Ga ook voor een intensere blik, benadruk uw ogen. En dat op elk moment van de dag. Maak vandaag nog een afspraak.